Advertisement

Business News Quiz : The Year in Orange County Business : Choose the answer that completes the information on news events from 1988.

1.Who invested the most money in an Orange County savings and loan in 1988? a.The Bass Group. b.Donald L. Bren. c.Roy Disney d.The federal government. e. All the above. 2.This man: a.Started a business empire with a hot dog cart. b.Was accused of insider trading along with 14 family members and an employee. c.Is a member of a centuries-old gourmet society called Confrerie de la Chaine des Rotisseurs. d.All of the above. e.A and B. 3.Which chief executive and his company launched a $970 million takeover bid for a Massachusetts computer firm? a.Carl N. Karcher and Carl’s Jr. b.Roger Johnson and Western Digital c.Bennet LeBow and MAI Basic Four. d.Anthony R. Moiso and Santa Margarita Co. e.Safi Qureshey and AST Research. 4Over the course of the year, the average new house in Orange County: a.Dropped in price. b.Got bigger. c.Got smaller. d.Was built in north Orange County. e.Took less time to build. 5.Frogen Yozurt: a.Is a body-builder’s claim to fame. b.Is a body-builder’s current headache. c.Is the subject of a $5.8-million lawsuit. d.Is the next best thing to Super Glue for its adhesive abilities. e A., B and C. 6.Newport Pharmaceuticals: a.Went into the heart-valve business. b.Discovered a cure for AIDS. c.Was the subject of major Wall Street speculation. d.Discontinued plans to market its controversial AIDS drug, Isoprinosine. e.None of the above. 7.In 1988, Irvine Ranch Farmers Market: a.Introduced Frogen Yozurt to its product line. b.Expanded to 75 outlets throughout California. c.Went bankrupt. d.None of the above. eB and C. 8.In 1988, American Stores Co.:a.Moved its headquarters from Salt Lake City to Irvine. b.Successfully merged its Alpha Beta markets with the Lucky grocery chain. c.Got stalled in court in a major anti-trust case. d.Sold its Sav-On Osco drug chain. eA and C. f.B and D. 9.Rockwell’s Collins Defense Communications facilities in Santa Ana: a.Were closed, eliminating 534 jobs. b.Got a $2-billion Star Wars contract. c.Got a major NASA contract. d.None of the above. e.B and C. 10.AFG Industries, Smith International, Weiser Lock and Xidex Corp.: a.Posted record earnings in 1988. b.Went bankrupt in 1988. c.Won a government contract to revamp the nation’s air traffic control system. d.Announced plans to pull out of Orange County. Answers Compiled by: Maria L. La Ganga, Times staff writer 1:d,2:d,3:c,4:b,5:e,6:d,7:c,8:e,9:a, 10:d.


Advertisement
Advertisement