Advertisement
Opinion

Op-Ed: Which president had a dog named Satan? Find out by taking our presidential trivia quiz

From left are U.S. Presidents Bill Clinton, Richard Nixon, Andrew Johnson and Donald Trump.
From left are U.S. Presidents Bill Clinton, Richard Nixon, Andrew Johnson and Donald Trump.

1. Which president had the biggest feet, wearing a size 14 shoe?

a) Barack Obama b) Theodore Roosevelt c) Warren G. Harding d) Bill Clinton

2. Which president had a dog named Satan?

a) Richard Nixon b) John Adams c) John Tyler d) Thomas Jefferson

3. Which president liked his cottage cheese with ketchup?

a) Richard Nixon b) Franklin D. Roosevelt c) Chester A. Arthur d) Dwight D. Eisenhower

4. Which president never married?

a) Chester A. Arthur b) Franklin Pierce c) Millard Fillmore d) James Buchanan

Advertisement

5. Which president got married in the White House?

a) Andrew Jackson b) Theodore Roosevelt c) Chester A. Arthur d) Grover Cleveland

6. Which president turned to jelly beans when he quit smoking (and continued to enjoy them for the rest of his life)?

a) Franklin D. Roosevelt b) Ronald Reagan c) George W. Bush d) George H. W. Bush

7. Which two former presidents died on the Fourth of July in the same year?

a) John Adams and Thomas Jefferson in 1826 b) Benjamin Harrison and William McKinley in 1901 c) Ulysses S. Grant and Chester A. Arthur in 1886 d) John Tyler and Martin Van Buren in 1862

8. Which American university granted degrees to seven presidents (more than any other school)?

a) University of Virginia b) Yale c) Harvard d) Princeton

Advertisement

9. Which president had ponies named Mason and Dixon?

a) Abraham Lincoln b) Andrew Johnson c) Millard Fillmore d) Ulysses S. Grant

10. Which president gave the White House its name (previously it had been known as the President’s Palace, the President’s House and the Executive Mansion)?

a) Abraham Lincoln b) Millard Fillmore c) Warren Harding d) Theodore Roosevelt

11. Which president started his day with a morning ‘gill’ of hard cider for breakfast?

a) George Washington b) John Adams c) James Buchanan d) Martin Van Buren

12. Which state has produced the most presidents, with eight having been born there?

a) Ohio b) California c) Massachusetts d) Virginia

13. Which president is known for eating seven (or 10 or 11) almonds while he worked in the evenings?

a) Barack Obama b) Jimmy Carter c) William McKinley d) Gerald Ford

14. Who was the shortest president at 5 feet 4?

a) James Polk b) James Madison c) Benjamin Harrison d) John Quincy Adams

15. Who was the tallest president at 6 feet 4?

a) Donald Trump b) Barack Obama c) Abraham Lincoln d) Lyndon B. Johnson

John Adams
A bronze statue of John Adams, second president of the United States, stands in Rapid City, S.D.
(Ellen Creager / Detroit Free Press)
Advertisement

Answers:

1-c, 2-b, 3-a, 4-d, 5-d, 6-b, 7-a, 8-c, 9-c, 10-d, 11-b, 12-d, 13-a, 14-b, 15-c


Newsletter
A cure for the common opinion

Get thought-provoking perspectives with our weekly newsletter.

You may occasionally receive promotional content from the Los Angeles Times.
Advertisement